MY FEARLESS IDIOTS. MY FANTASMAGORICAL SIDEKICKS. MY ATROCIOUS PUAKA'S.

SeratusWriters

Europa League Group Stage; Gerrard 3 Napoli 1

Lagi dua jam nak sampai Anfield. Takpe lah, elok gua tidur kejap. Short nap should help me on recharging my energy on cheering my lads. Tak sabar gua nak nyanyi and sing along dengan kawan-kawan kat Anfield gua yang dah ada kat sana. Tiba-tiba henpon gua vibrate. Cis, John W. Henry rupanya.

 Anfield hero. Hatrick hero. Bapak segala hero.

 "Kalau sayang nak tau, jersi merah tu Liverpool, yang biru tu Napoli. Liverpool tu lah kelab yang abang baru beli. KeCiK yang recommend kat abang."
"Eii..bestnye bang. Ramai orang lah. Lepas game ni kita round-round pekan Merseyside boleh? Baby nak usha kedai emas kat sini lah"

John: Woi, lu kat mana KeCiK? Gua dengan wife gua dah sampai ni.
KeCiK: Pergh, awal gila lu John. Flight gua delay lah. Relek lah, game lambat lagi start.
John: Gua excited lah bro.
KeCiK: Chill, lu baru lagi beb. Lu pusing-pusing dulu Merseyside dengan bini lu, nanti sampai gua roger lu ok.
John: Ok ok. Gua chill. Gua nak beli jersey untuk bini gua kejap, dia cakap dia minat Alonso.
KeCiK: Say what? Alonso?



Trutt...trutt..truttttttt...

Cis, dia letak pulak. Gua baru nak cakap Alonso dah kenal jual beberapa tahun lepas. Takpelah, gua sambung tidur.

"Dik...dik..dah sampai dah" sapaan stewardess bertudung merah mengejutkan gua. Sedap gua mimpi Liverpool belasah Chelsea 6-0 minggu nih. Potong betul. Gua tak jadi marah sebab muka dia macam Scarlett Johnson. Gua siap-siap terus runner pergi Anfield.

Sampai-sampai je gua terus tunjuk season pass gua. Gua text John "Bro, gua rasa tak dapat lepak dengan lu lah kat VIP seat. Gua lepak kat tempat biasa." John tak reply, merajuk la kot. Ok, game dah start.

1st half.

  • What were you doing Poulsen?
  • Toothless performance.
  • Ngog alone upfront.
  • We were not using both wingers wisely.
  • No spark of creativity.
  • No communication, no chemistry at all.
  • We gave them to much possession while defending.
  • Err...Dossena number 8?
  • Seriusly, first half punya performance macam cilaka.

Shelvey: Lu sorak la puas-puas. Take your time and enjoy it. Lepas ni lu tunggu la abang angkat KeCiK masuk second half kang.

2nd half

  • Not a good start for the second half.
  • Gerrard replaced Jovanovic. Poulsen is still playing?
  • Far far more better after 70th minute
  • Super-hardworking Spearing
  • Poulsen substituted finally.
  • Reina did nothing.
  • We scored three goals because they made school-boy errors.
  • Thank you Dossena.
  • Stevie G the hatrick hero
  • Bad tackle suffered by Ngog
  • Shelvey pancit, Pak Cik Roy should replace him.
  • Gerrard's third goal was so fucking cool. Torres should be jealous about how cool it was.

Shut your mouth, keep quiet and listen to this roaring Anfield. Yeah! Cheer for me bebeh!

Cool finishing. Teringat masa zaman kegemilangan gua wakil rumah sukan dulu.

The second half was better. This is what we want. Not a nice game but enough to secure 3 points. A boost of confidence for the next match against Chelsea.

Habis game gua terus jumpa John. Gua lepak-lepak dengan dia pasal future Liverpool FC. Dia ajak gua join management LFC. Gua terpaksa tolak sebab gua ada komitmen lain. Gua masih lagi seorang student, semester 4 kat UPSI. Gua turun ni pun sebulan sekali je. Sori John, dah grad nanti gua pulun untuk team kita. Time tu lu nak gua jadi Sporting Director pon takpe.

p/s: Kembali tidur dengan tenang. Lu memang terbaek lah Stevie.

Hey, you might also like to see the awesomeness of our new National kit. Check it out yo!

Jersi Bolasepak Kebangsaan 2010/2011

4 tukang kipas:

  ztie

November 5, 2010 at 9:08 AM

hahah.. kecik memang kipas susah mati bola ek?

  KRL kaprileader

November 5, 2010 at 11:38 AM

tq r kecik
ko la yg memberi inform pape pasal kops pertama kat aq..

x saba tggu chelsea datang ke merseyside

men futsal semalam de luck pkai jersey kops!

nota penampar: pesan john jangan kedekot beli player next season

  KeCiK

November 5, 2010 at 2:44 PM

@ztie
Haha, its obvious weh, memang kipas-susah-mati pon. Even takde letrik kipas still leh pusing-pusing.

@KRL
Thx 4 reading dude, feel free to visit and drop ur comments too! Gua dah pesan kat John dia cakap why not? Haha.

  ajiem

November 5, 2010 at 8:14 PM

napoli jer pon..ahaks..

Related Posts with Thumbnails