MY FEARLESS IDIOTS. MY FANTASMAGORICAL SIDEKICKS. MY ATROCIOUS PUAKA'S.

SeratusWriters

Conteng-Conteng Empat


I am not sure the significant of this picture. I don't have any idea why I drew these figures. Ah, apa ada hal. Lantak gua lah apa gua nak conteng. These figures don't have any eyes but they are all well-equipped with other body parts, hand, leg, nose etc. Dalam banyak-banyak hasil contengan gua, this is one of my favourite.

"Apahal takde mata dude?"
"Apa guna mata jika tak dapat melihat"
"Lu cakap apa ni?"
"Entah. Gua pon tak tau"
"#$% !!!!"

Young. Old. Kid. Adult. Strong. Weak. Male. Female. Human. Animal. Ball. Skateboard. Racket. Tall. Short. Big. Small. Thin. Even rambut macam Dr.Rozmey pon gua includekan sekali. Berkasut. Berselipar. Botak. Berjambang. All in one.

p/s: We are all equal in the eye of Allah. So why gaduh-gaduh? why dengki-dengki? why? timkai?

6 tukang kipas:

  nfdeeda_zubir

December 18, 2010 at 6:56 PM

hah.
arituh ada budak gaduh pasal wall kat facebook.
sampai pegi jumpa hep.
hep pun bodo gilaa pegi layan,
smpai nk report polis.
tak ke sengal~

  KeCiK

December 18, 2010 at 9:04 PM

Nama pon HEP, hall ehwal pelajar. Memang patut pon diorang concern. Tapi mmg sah bangang lah.

Kahkahkah!

  humbleyat

December 18, 2010 at 10:21 PM

ala..comeynya kartun...penuh makana pula tu..best2..nanti buatla komik..
i know u have great and bombastic to ide..:-)

  KeCiK

December 19, 2010 at 4:16 AM

Tengkiu!

Dah try dulu masa sekolah rendah, tapi takde sape nak baca. Dulu siap tunjuk kat chegu PJK tapi dia baca sekali je. huwwww~~~~

:(

  Cik Tom

December 20, 2010 at 8:30 AM

rs comel je lukisan ni...

  KeCiK

December 21, 2010 at 1:50 AM

thx cik tom. tomato tu pon kiut jugak.

:)

Related Posts with Thumbnails