MY FEARLESS IDIOTS. MY FANTASMAGORICAL SIDEKICKS. MY ATROCIOUS PUAKA'S.

SeratusWriters

Woi tolong lah!

Yesterday I met few of my lama-tak-jumpa-punya-member, Jack, Ijat, Ecah and brothers, Supi and Mamat. Truthfully, this post is not created for the sake of telling stories bout them, it's a story about an incident I encountered on that day.

In front of Sogo, near Pertama Complex

There was one PakCik wandering in front of Sogo, clueless and aimless. He walked left to right, right to left, waving his hand. Oh, nak melintas rupanya.

5 minutes later, he is still there. Ah, I forget to mention that this Pak Cik is blind and apart from that, there are many people near him. Ramai nak mampus; from tua to muda, melayu, cina, india even few Bangladeshi are there. NONE of them showed willingness to help that Pak Cik. Oh, this is what they call Malaysian. Malaysia trully Asia konon.

"Ko cakap pandai, apehal ko tak tolong dia?"
"Woi, gua nak tolong lah ni, tapi gua observe je dulu"
"Berak lah ko punya observe tu!"

I was kinda pissed at that time, watching that Pak Cik helpless near the bus stop. Tak bole jadi nih, I must help him. Hold on Pak Cik! here I come!

"Pak Cik nak pegi mana?"
"Oh, pak cik nak pegi seberang ni je, nak gi Pertama Complex"
"Takpe pak cik, saya tolong. Kereta banyak nih, bas pon boleh tahan banyak"

"Anak dari mana?"
"Saya dari Tjg Malim, jumpa member jap"


"OK pakcik, dah sampai nih, ni kat depan food court dah ni"
"Thanks kid (yang ni saja aku tambah)"
"Pak Cik ni nak gi Pertama KOmplex cari apa?"
"Saja je jalan-jalan"

Whattttttttttttttttt !!!??? Jalan-jalan SAHAJA !!??

Moral of the story - Tolong-tolonglah no matter where you are.


p/s: Sogo hari tu dah macam night market, bersentuhan sana sini. Kalau ada wudhuk sure batal lah. Gila ramai.

4 tukang kipas:

  cEritA kU

August 29, 2010 at 11:26 PM

tak salah ko tolong dia..yg ko terkejut tue asa?"pakcik saja nak jln2"...bukan ko sorang aje niat mcm tue...

  KeCiK

August 30, 2010 at 6:10 AM

memang xsalah pon bro...saja buat twist sikit. seriusly aku sgt pissed off bila tgk pak cik tu terkapai2 kt tepi jln asking 4 help. tp sorang pon xde volunteer. nasib baik aku ada. hahah..

  cEritA kU

September 3, 2010 at 1:15 PM

hahahahaha.....crite kat KL aje lah..ada 1001 mcm peel ko bleh jumpa..hahahahaha

  KeCiK

September 7, 2010 at 2:54 PM

Agredd on that bro! 1001 !

Related Posts with Thumbnails