MY FEARLESS IDIOTS. MY FANTASMAGORICAL SIDEKICKS. MY ATROCIOUS PUAKA'S.

SeratusWriters

My Untold Story Yang Takde Sape Kesah Part 1


A long time ago... in a land of far, far tak far sangat, there was a kid [sekarang dah banyak uban], a kid who was physically small and fragile yet brave enough to do something that not everyone would like to do. He was searching for something different, different from what he heard from radio and what he saw on tv.

Maka bermula episod dimana budak nih merayau-rayau di shopping complex, at that time the shopping complex was known as Yaohan, now it is known as Terminal One Shopping Centre. Gua suka jalan-jalan sorang-sorang. Watching-watching orang, listen-listen orang. Kedai faveret gua time tu adalah Kodai Sopan. Gua sangat suka motto kedai diorang, "Sopan Gayo Pejuang". Kedai skate, byk item-item utk para skaters available kat situ, from deck to bearing, from truck to griptape.

Time tu gua main skate jgk. First deck yang gua beli adalah deck yg lu oll leh beli kat pasaraya Giant [patut la Nobita tak pernah dtg Malaysia, Giant byk kat sini]. Harga murah beb kalo nak compare ngan deck-deck mcm Powell, Birdhouse or Element. Tapi gua tak extreme mcm member-member, diorang baru sehari-dua dah pandai ollie, gua nak diri atas deck pon xstabil lagi. Kickflip was my best trick..hahahah, baru belajar heel flip dah give up. Tak main dah sampai sekarang. Dah terang lagi bersuluh pakai torchlight, kaki ni dah memang khas utk sepak bola je.

Sambung balik cerita, lagi satu kedai gua suka lepak adalah kedai kaset yang se-floor dengan Kodai Sopan. Kedai apek mana ntah, kat depan banyak gile poster artis-artis ntah dari mana. First kaset yang gua beli dengan duit sendiri adalah kaset Limp Bizkit album Chocalate Starfish and The Hotdog Flavoured Water. Memang best sebab time tu lah gua start belajar mencarut.

Maka bermulalah era dimana gua banyak menghabiskan duit sebab beli kaset, from Sheila on 7 to Tipe X, from Green Day to Sum 41, from Butterfingers to Langsuyr and from Disagree to Seven Collar Tshirt. Antara kaset-kaset faveret gua adalah Pearl Jam - Riot Act, Slayer - Reign of Blood, Butterfingers - Transcendence, Metallica - The Black Album, Guns N Roses - Appetite For Destruction dan believe it or not, Sheila On 7 - 07 Des juga ada dalam list.



[Kaset pertama aku dengar adalah dari KOOL - Bebas dan KRU - Awas, kaset omputih pulak adalah Westlife - Coast to Coast]. To tell you the truth, BSB was also part of my collection.







It was so fucking funny how poseur I was back then. People skate, I also skate. People hip-hop, I also hip-hop. People Nirvana I also Nirvana. Patches here and there, buttons here and there, studs here and there. By the age of 17, I realized how fake I was, without identiy, without nothing to do on your own.


Thanks for wasting you time reading this crap.

1 tukang kipas:

  mohd azril

November 21, 2015 at 2:12 PM

legend la kedai kaset tu,aku pun dulu ske betul ngabihkan duit kat kedai tu sbb bnyk kaset2 rare dr band2 underground

Related Posts with Thumbnails